Runtomkring Nerja finns det mycket att se och upptäcka. Enklaste sättet att ta sig runt är att hyra en bil. Vägarna är bra och det enkelt att köra bil här.

 

Acueducto del Águila

Ett arkitektoniskt konstverk som byggdes i slutet av 1800-talet för att föra vatten från Nerja till sockerfabriken i Maro. Idag är fabriken stängd, men akvedukten används fortfarande för bevattning av odlingar i närheten. Om man kör längs vägen N340 finns det en rastplats man kan stanna för att få en bra bild av akvedukten. Det finns också vandringsleder som paserar akvedukten.

 

 

Cuevas de Nerja

Mellan Nerja och Maro ligger Cuevas de Nerja, eller Nerjas Grottor. I dessa grottor finns bland annat världens största stalagmit som är hela 32 meter lång. Grottorna upptäcktes 1959 av några killar från Maro. Sedan dess har det blivit en av Nerjas stoltaste sevärdheter. Är man här i juli får man inte missa musikfestivalen som går av stapeln inne i grottorna.

Hemsida !

 

 

Rio Chillar

Promenaden i Rio Chillar är relativt enkel och och det enda man egentligen behöver är ett par bra skor, ett par skor som kan bli blöta utan större problem. Man bör även ta med sig en picknick, vatten och solkräm. Eftersom det är en linjär väg så kan man vända tillbaks samma väg som man kom, så när man känner att man börjar bli trött kan man börja vandra tillbaka, sen är en käpp också rekommenderat eftersom vägen ibland är lite slingrig och svår.

 

Frigiliana

En mycket välmående och charmig bergsby ungefär 15 minuter från Nerja. Här går man gärna vilse bland alla gränderna och botaniserar i alla små affärer som säljer allt från keramik till choklad. Varje torsdag är det marknad i Frigiliana och då gör man klokt att vara här i god tid, annars kan det bli näst intill hopplöst att hitta en parkeringsplats. När man utforskar byn stöter man på små tapasställen lite överallt och det är lätt hänt att man stannar till för något gott varje gång.

 

El Acebuchal – den förlorade byn

Acebuchal ligger 7km från Frigiliana. Följ skyltarna från centrum av Frigilianas Plaza Tres Culturas och följ vägen åt höger. Du kör på gamla Torrox-Competa-vägen (MA – 9012) . Vägen vindlar sig uppåt o(ch ger dig spektalura vyer över Nerja) och efter 2 km håll ögonen öppna för en skylt till höger. Det finns en stor träskylt som annonserar för bar/restaurang i Acebuchal, ta höger här. Vägen snor sig uppåt åt höger och du kommer sedan till en korsning på toppen. Ta höger och följ skyltarna till Acebuchal.

 

Acebuchal är en äkta, historisk bergsby belägen i utkanten av den skyddade nationalparken Sierra Tejeda, bakom Nerja och Frigiliana.Den övergavs 1948 på grund av ständiga strider mellan motståndsrörelsen och civilgardet, som ville få strategisk kontroll över området, och därmed föll i fullständig förfalla. Det var inte förrän 1995 som familjer av forna förfäder, baserat i Cordoba, beslutat att återställa byn till sin forna glans. En man - Antonio "El Zumbo" förverkligade en livslång dröm och återvände till Acebuchal och började bygga upp byn igen sten för sten. Resultatet är fantastiskt. Kom ihåg att allt var gjort för hand och det fanns ingen elektricitet eller vatten här förrän 2003. Antonios familj driver nu en framgångsrik restaurang och ett lantligt hotell i byn. Medtag kontanter då man saknar fast telefoni och inte tar kort.

 

Competa

Competa är en annan liten mysig by som är känd för sina lokala produkter så som mandlar, honung och frukt. Man hittar även många vin- och olivodlingar runt om byn vilket ger en väldigt vacker inramning. På många av vingårdarna runt Competa kan man stanna och smaka på vinerna. Byns centrum består av ett torg, Plaza Almijara, som domineras av en fantastisk kyrka från 1500-talet. Här finns det gott om caféer och restauranger varifrån man kan studera folklivet på torget.

 

 

Torre Del Mar

Torre Del Mar 25 km från Nerja har en trevlig strandpromenad som är väl värt ett besök. Möjlighet att hyra cyklar och olika former av trampbilar får de yngre att vilja komma tillbaka..

 

 

 

 

 

 

Aqua Velis ,  Ett vattenland för de leksugna i Torre Del Mar.

Här finns vattenaktiviteter för alla åldrar och picknickytor för intag från den egna picknickkorgen. Hemsida !

 

 

 

 

 

 

 

Torre Del Mar är även platsen för det närmast belägna köpcentrat som ligger granne med vattenparken. Centro Commercial El Ingenio har butiker som representerar de flesta stora märkena. Hemsida !

 

 

 

Almuñecar

En annan liten stad som är värd ett besök är Almuñecar som ligger cirka 20 minuter österut från Nerja. Här är stranden i fokus men det finns också annat att upptäcka, så som slottet Castillo de San Miguel. Bakom slottsmurarna hittar man en fin liten botanisk trädgård och ett romerskt fisksalteri. Intill ligger även en fågelpark olika tropiska fåglar kvittrar för fulla muggar. Missa inte att prova den lokala churrerían – en spansk munk som kan beställas i någon av churriorna längs stranden. Bäst gör den sig med varm trögflytande choklad som man doppar munken i.

Även stranden och strandpromenaden kan vara värda ett besök. I närheten av stranden hittar man även en marknad som öppnar på kvällen.

 

 

 

 

 

Granada - Alhambra

En timme från Nerja hittar man staden Granada som sjuder av liv. Här finns det ett stort utbud av restauranger, shopping och nattliv. Staden anses av många vara hipp och det finns många innovativa barer och intima flamenco ställen att besöka här. Staden är väldigt vacker och man får inte missa trädgårdarna runt Alhambra och Generalife som finns med på UNESCOS världsarvslista. Här kan man verkligen njuta av härlig arkitektur, fontäner, grönska och strategiskt placerade bänkar i skuggan av träden.Det stora intresset innebär numera att man behöver boka besök och köpa biljetter i mycket god tid innan. Lite beroende på årstid men för besök under sommaren bör du boka 2-3 månader innan !  Hemsida !

Köpa biljetter !

 

Kitty Harri´s Sculpture Garden

Our two acre Sculpture Garden in Andalucia, Spain, is the culmination of many years of Kitty's sculpting and other work and, more recently with partner Nick, building sculptures, planting trees, adding walkways and terraces. 

The garden offers an inspiring and beautiful Alternative Art Environment and Experience and our very appreciative visitors return time and time again.Alongside the 160+ artworks, the tropical gardens are continuously evolving, containing many species of palms, shrubs and trees from around the world.

 

 

 

 

Kitty Harri's Sculpture Garden welcomes visitors every 1st & 3rd Sunday of each month from 10 to 4. A glass of wine and some tapas are included.

 

 

It is located exactly at the 3km point (signed) on GR-5300 between the villages of Jete and Itrabo (good road).

GPS coordinates: 36.795806 -3.656744 (***PLEASE NOTE we are reachable ONLY by turning off GR-5300 at the 3km sign***)

 

Hemsida !

 

 

 

 

 

Caminito del Rey

Nyligen öppnades den nyrenoverade Caminito del Rey, även känd som El Camino del Rey. Lanseringen av denna historiska plats har varit en av de mest efterlängtade händelserna runt om i Malaga det senaste året.

Den nya stigen har skapat rubriker över hela världen och Lonely Planet har nyligen nominerat vandringen längs Caminito som en av de hetaste aktiviteterna år 2015.

 

Mer info här !