Nerja ligger centralt beläget i södra Spanien och inom vettigt avstånd till flera trevliga utflyktsmål.

 

Malaga

En stad med det mesta man kan önska av ett utflyktsmål.

Shopping ,kyrkor och museer för alla smakriktningar.

Vad gäller shopping så finns såväl stora köpcenter som Malagas gamla stadsdelar med mysiga gågator.

Läs mer på Tripadvisors Hemsida !

 

 

 

 

Marbella

Är en stad och kommun i södra Spanien som tillhör provinsen Málaga i den autonoma regionen Andalusien. Den är en del av regionen Costa del Sol. Staden ligger fint inbäddad vid Medelhavet, mellan Malaga och Gibraltar sund och vid foten av Sierra Blanca. Marbella ståtar med ett rikt välbefolkat uteliv och har många utav de mer exklusiva klubbarna i Europa. Marbella är särskilt känt för dess höga förekomst av aristokrater, kändisar och rika människor, det är en viktig destination för lyxkryssare och yachter som gärna lägger till i den väldigt vackra hamnen i Puerto Banus. Väl värt att ta en promenad och en fika i hamnen för att på kort stund åtnjuta båtar och bilar man sällan skådat tidigare. Om du väljer att fika eller äta så kika gärna på menyn och priserna innan så slipper du få en  otrevlig överraskning. Mer info i Marbella Guiden !

 

Gibraltar

En mycket speciell upplevelse att besöka Gibraltar med dess engelska atmosfär.Du kan parkera på spanska sidan eller köra in i Gibraltar. Enkelt att parkera inne i Gibraltar och passagen genom tullen går oftast rätt fort. Glöm inte att ha med era pass. På väg in passerar man över Gibraltars flygfält och det kan hända att bommarna stängs och du får invänta det landande planet.

Den lilla statskärnan är charmig och har flera restauranger och butiker. En taxitur runt hela gibraltar med en infödd chaufför ger dig information och kunskap om grottorna, aporna och hur denna stad klarar sin vattenförsörjning mm. Ett trevligt alternativ för att se aporna är annars att ta linbanan upp och vandra runt på klippan. Håll i dina saker för aporna är snabba och giriga.  Mer info om Gibraltar !

 

Ifrån Algeciras som ligger strax väster om Gibraltar finns färjor som trafikerar sundet och ger dig möjlighet att besöka nordafrika. Färjor går till såväl Ceuta som är en spank exklav och till Tanger i Marocko. Om du väljer att resa till Ceuta så kan du via Ceutas landgräns ta dig till Marocko. Kontrollera vad som krävs när det gäller pass och eventuella visum innan du lämnar spanskt område.

 

Ceuta

Ceuta är en spansk stad och exklav på den nordafrikanska Medelhavskusten. Den ligger vid Gibraltar sund som skiljer den från det spanska fastlandet och har landgräns mot Marocko. Den har en yta på 28 kvadratkilometer och 75 276 invånare. En av Europas utposter i norra Afrika. Trots ett mycket intressant läge är staden nästan en vit fläck på världskartan, en plats de flesta skyndar igenom på väg till Marocko. Men staden har mycket att erbjuda, både för den historieintresserade och den shoppingsugne. Mer info om Ceuta !

 

Sierra Nevada

Sierra Nevada är en bergskedja i Andalusien i södra Spanien med 20 toppar på över 3 000 meter. Den högsta är Mulhacén, som med sina 3 482 meter är Iberiska halvöns högsta berg. Sierra Nevada som ligger 10 mil från

 

 

Nerja erbjuder under vintern bra skidåkning och under sommaren kan den vågade hitta mountainbike cykling med en vidunderlig utsikt. Information om skidåkning hittar du här !

 

 

 

 

Sevilla

Sevilla är Spaniens fjärde största stad med nästan 700 000 invånare i staden och 1,3 miljoner invånare i storstadsområdet. Det är Andalusiens största stad och denna regions traditionella huvudstad. Sevilla kan som alla andra storstäder erbjuda det mesta. Att tänka på är att Sevilla inte är en kuststad så sommarens värme kan vara mer än vi nordbor uppskattar.

En trip till Sevilla skulle kunna vara ett stopp på väg till Algarvekusten.

Mer info om Sevilla hittar du här !

 

Algarve Kusten Portugal

Algarve heter den långa kustremsan som ligger i södra Portugal. Här sträcker sig en bred sandstrand som inte är mindre än 16 mil lång. Ett paradis med andra ord för dem som älskar fina sandstränder där man inte ser slutet på sanden och inte behöver bråka om solstolarna. Denna kustremsa sägs, aldrig kunna bli full, hur mycket folk som än befinner sig här. Många anser att området är ett perfekt semestermål som inte speciellt många upptäckt, eftersom här finns många mysiga hamnstäder och semesterorter som ligger vackert längs kusten. Omgivningarna är på väldigt många ställen oförstörda och därför har också området länge varit känt för sina fina och varierade golfbanor. Landskapet som är relativt flackt tillämpar sig även för utflykter på hästryggen som också är en mycket populär aktivitet bland turister.  Mer Info om Algarvekusten !

 

Cadiz

Cadiz och kusten Costa de la Luz är sedan länge favoritresmål för spanjorerna själva. På senare år har också allt fler utländska turister börjat hitta hit. Bland lockelserna finns långa stränder, skaldjurstapas och de fiskrestauranger som gjort regionen berömd.

Här hittar du mer info om Cadiz !