Nerja har gott om restauranger , man räknar med fler än 400 och flera är öppna året runt tack vare att turister besöker staden även under vinterhalvåret. Om man däremot försöker sig på att hitta en restaurang tidigare än 19.00 kan man få problem, då de flesta ställen öppnar senare än vad vi är vana vid hemma i Sverige.

 

De restauranger som har öppet för lunch serverar ofta en dagens rätt som komplement till deras vanliga meny. Många gånger behöver man fråga efter "Menu del dia" för att få veta vad som är lunchmenyn för dagen. Menu del dia kostar runt 100 kronor och består för det mesta av förrätt, varmrätt och kaffe.

 

Restaurangerna i Nerja ligger utspridda lite här och var, men längs Calle Almirante Ferrándiz hittar man den största koncentrationen av diverse ställen att äta på. Man kan förstås lika gärna flanera helt planlöst och utan problem hitta mysiga restauranger på nästan vilken gata som helst.  Nerjas restaurangutbud bjuder på allt från trista turisthak med överkokt pasta till riktiga finrestauranger. Några av de bästa, och därmed dyraste är franska Au Petit Paris (Calle Malaga) och Sollun (Calle Almirante Ferrándiz). Här gör man klokt i att boka bord för att vara säker på att få plats.

 

Vill man äta lite mer plånboksvänligt men ändå gott kan man bege sig till Vitaliano (Plaza Los Cangrejos), La Joya (Los Huertos) eller Pinocchio (Calle Almirante Ferrandiz).

 

I Nerja kan man äta från flera av världens kök, här finns bland annat italienska, franska, indiska och japanska restauranger. Merparten serverar dock spansk och medelhavsinspirerad mat. Paella i olika former kan man förstås få på nästan alla ställen och de finns även gott om tapasbarer om man är sugen på flera smårätter. Typisk tapasmat i Nerja består ofta av lufttorkad skinka, friterad småfisk, friterad bläckfisk och spansk omelett.

 

 

Missa inte heller att prova Gambas PilPil, jätteräkor stekta i rikligt med olivolja, vitlök, persilja och chili. Och om hungern kommer smygandes lite för snabbt kan man alltid beställa in pan con aceite (bröd med olivolja) innan den riktiga maten serveras.

 

Här kan du ta del av vår egen lista med restauranger som vi och gäster hos oss uppskattat !

 

Här kan du ta del av artikel om de 10 bästa restaurangerna i Nerja av Mattias Rad från 15 maj 2015 publicerad på Semesterbostad-Spanien.se

 

Fram till klockan 19.00 är det framförallt stränderna och strandrestaurangerna som står för matserveringen och dom är väl värda ett besök.

 

Om man besöker Burriana beach så kantas stranden av flera restauranger som serverar grillad färsk fisk. Även om det kan bli en rätt dyr lunch med färsk fisk, så är det utan tvekan värt att prova åtminstone en gång under semestern. Burriana stranden erbjuder flera restauranger såväl prisvärd som riktigt god och vällagad mat...


La Barca (tel. 952 528 171)
Merendero Montemar (tel. 952 524 530)
Merendero Beach (tel. 952 525 480)
Merendero Moreno (tel. 952 525 480) 
Ayo´s (tel. 952 522 289)
Rincon de Pico (tel. 952 528 365)

 

Restaurang Ayos är förmodligen den mest kända. Belägen i den bortre delen av Burriana Stranden. Deras paella tillagas fortfarande över en eldstad som sköts av Mr. Ayo själv. Sedan mitten av 80-talet har Ayos varit en populär bikupa full av rörelse och energi, och p.g.a. de goda relationerna och de roliga tiderna har Mr. Ayo nu förvandlats till en väldigt älskad karaktär här på hemmaplan. Han en av de första ungdomarna som upptäckte Nerjas grottor. 

Paellan här är fantastiskt och väldigt prisvärd, priset ligger på ca. €7 per portion och fördelen är att du snabbt kan vara tillbaka på stranden efter en stadig måltid.

Precis bakom strandpromenaden kan man hitta alla typer av restauranger som serverar internationella rätter, ett brett urval av glassbarer och souvenirbutiker för de som känner att tiden på stranden bli alltför varmt och tråkig.

 

Hur tar man sig till Burrianastranden?

Det bästa sättet att ta sig till stranden Burriana är med antingen bil eller taxi.  Det finns även lokalbuss men beroende på var man befinner sig i Nerja så detta alternativ inte alltid det snabbaste sättet.

Att ta sig hit till fots är inte svårt, särskilt om man går från centrala del av Nerja. Problemet är att ta sig tillbaka upp. Kom ihåg att det ökända namnet "Cardiac Hill" finns där av en anledning. Ett annat alternativ är att promenera längs stranden från grannstranden Playa Carabeillo.

Burrianastranden kan nås med bil från Avenida de Pescia, huvudgatan som leder västerut från centrum. Svänger man höger i rondellen kommer man in mot Calle Filipinas, följ denna väg nedåt till stranden. Parkering är underlättas av nybyggt parkeringsgarage men annars krävs tålamod och tur, iallafall om man vill få plats nära stranden..